Apricia Diamonds, vakmanschap sinds 1991!

Bekijk onze reviews op GoogleTrustpilot!

Wat is mijn ring maat?

Home / Wat is mijn ring maat?


1 – Hoe meet ik mijn ring maat?

Uw ringmaat is bij het bestellen van een ring van essentieel belang. Wanneer u de juiste maat aan ons doorgeeft voorkomen we dat u een verkeerde maat ontvangt of dat het productie proces langer dan gepland zal zijn. Alleen met de juiste maat bent u er zeker van dat de ring bij ontvangst perfect zit. Er zijn verschillende manieren om uw ringmaat op een correcte manier te meten. De beste manieren zijn:

  • Optie 1 – Van een huidige ring, die goed zit kunt u de diameter opmeten. De diameter dient opgemeten te worden aan de binnenkant van de ring, door de hartlijn. Dit houdt in: de afstand van links naar rechts in het midden van de ring, wanneer u deze plat voor u neerlegt (zoals foto 1. hier beneden weergeeft). Het opmeten van de diameter kunt u doen met een meetlint/liniaal of een schuifmaat, een voorbeeld hiervan kunt u zien op de foto’s 2. en 3. hier beneden. Heeft uw ring bijvoorbeeld een diameter van ongeveer 16,8 mm, en twijfelt u welke maat u dient te bestellen? Neem dan altijd de grotere maat, in dit geval dus 17 mm.  Met de diameter die u heeft opgemeten kun u uw ringmaat bepalen in onze maattabel hier beneden.

Ringmaat opmeten - Apricia Diamonds

Hier vindt u onze maattabel:

Maattabel - Apricia Diamonds

  • Optie 2 – U kunt bij ons, gratis, onze Size Definer bestellen. De Size Definer lijkt op een meetlint die om uw vinger past en werkt als een riem. Deze sturen wij gratis naar u op zodat u uw ringmaat thuis, zorgeloos, kunt opmeten. De Size Definer kunt u bestellen op deze pagina. Het gebruik van de Size Definer is eenvoudig en werkt als volgt:
    1. Voer voor de bepaling van uw ringmaat het einde van de Size Definer door de spleet aan het andere einde om een cirkel te vormen.
    2. Doe vervolgens uw vinger door de ‘ring’/cirkel en trek de Size Definer aan tot deze comfortabel om uw vinger zit.
    3. Trek de Size Definer aan om uw vinger, maar let alstublieft goed op dat deze nog soepel over het vingergewricht kan glijden.
    4. Heeft u de optimale pasvorm gevonden? Lees dan de ringmaat van de Size Definer af.

Hier vindt u foto’s en een filmpje met instructies over het gebruik van onze Size Definer.

Ringmaat opmeten - Apricia Diamonds