Apricia Diamonds, vakmanschap sinds 1991!

Bekijk onze reviews op GoogleTrustpilot!

Wat is mijn armband maat?

Home / Wat is mijn armband maat?

Uw armband maat bepalen kunt u op twee manieren doen:

1. De eerste manier is door een bestaande armband te gebruiken die u fijn vindt zitten of die u vaak draagt. U kunt de omtrek van deze armband opmeten en deze selecteren wanneer u uw bestelling bij ons plaatst.

2. De tweede manier is door uw polsomtrek op te meten. Dit kunt u het beste doen met een meetlint, meet hiermee uw polsomtrek net na de knobbel bij uw pols. Wat u hier afleest is de polsomtrek, dit is nog niet de armbandmaat! Wanneer u de polsomtrek heeft kunt u uw armbandmaat bepalen. Dit doet u door het gebruik van de onderstaande tabel. U bepaalt of u uw armband strak, normaal of los om uw pols wenst.

Stel dat u een polsomtrek van 14cm heeft en u wenst een strakke armband, dan berekent u uw armbandmaat als volgt: 14cm (polsomtrek) + 1,5cm = 15,5cm. De armbandmaat die u doorgeeft in uw bestelling is 15,5 cm.

Mocht u geen meetlint hebben om uw polsomtrek te meten kunt u ook gebruik maken van een touwtje. Doe een touwtje om uw pols, na de knobbel, en neem vervolgens de maat van uw pols. Leg vervolgens het touwtje langs een liniaal, daar leest u uw polsomtrek af. Hierna dient u uw armbandmaat nog uit te rekenen met de bovenstaande tabel.

Polsomtrek opmeten met een meetlint. De polsomtrek op de foto is 15,5 cm.