Apricia Diamonds, écht vakmanschap sinds 1991.

Gratis & verzekerd verstuurd! | Beoordeeld met een 8.5!

Veelgestelde vragen

Home / Veelgestelde vragen

No results found.
Sieraden7

Ons goud wordt in Nederland gekocht bij gerenomeerde bedrijven die gecertificeerd zijn binnen onze branche.

De beste manier om voor uw sieraden te zorgen verschilt per sieraad soort. Als het gaat om diamanten sieraden is het mogelijk om ze in een warmwater bad schoon te maken. Aan dit bad voegt u wat afwasmiddel en een scheutje amoniak toe. Vervolgens kunt u met een oude borstel/tandenborstel uw sieraad schoonmaken. Echter is dit niet toegestaan voor parels of andere organische stenen. Na het schoonmaken dient u uw sieraden na te kijken of er geen stenen zijn uitgevallen, alvorens u het water weggiet.

Heeft u nog vragen over hoe u een specifiek sieraad dient schoon te maken, kunt u ons dit altijd vragen via onze contact pagina.

Jazeker! Wij zijn van mening van wel. Veel mensen beweren dat dit niet mag. Wij vragen onszelf af, waarom niet? Als dat uw wens is, dan kan dat! Het is tenslotte uw huwelijk, dus ook uw besluit. En tevens kunnen de ringen best van elkaar verschillen maar kunnen ze aspecten bevatten die wel overeenkomen. Voor meer informatie hierover kunt u ons blog bericht hierover bekijken.

In principe hanteren wij te allen tijde 14 karaat voor onze sieraden. Een enkele keer ook 18 karaat, maar dit zal dan duidelijk vermeld worden. Wij gebruiken 14 karaat omdat wij van mening zijn dat 14 karaat gebruiksvriendelijker is en omdat het tevens ook goedkoper is.

Voor het ten huwelijk vragen van uw partner is de solitair ring de beste keuze! Een solitair is een ring met een 1 diamant op de ring die wordt vastgehouden door pootjes de bevestigd zijn op de ring. Dit is beter bekend als de chaton van de ring. De solitair staat bekend als verlovingsring, maar kan ook cadeau gegeven/gedragen worden voor elke andere gelegenheid. Bent u opzoek naar een verlovingsring of gewoon een mooie solitair? Bekijk dan onze brede assortiment via Solitairs/Verlovingsringen.

Onze diamanten worden gekocht in België en Nederland, dit wordt gedaan bij enkel en alleen gerenomeerde bedrijven die gecertificeerd zijn binnen onze branche.

Dit heeft te maken met de wereldgoudprijs die kan stijgen en kan dalen. Wanneer de goudprijs stijgt, betekent het dat onze producten soms duurder kunnen worden. Andersom, wanneer de goudprijs daalt, betekent het dat onze producten goedkoper kunnen worden. We proberen te allen tijde onze prijzen zo stabiel mogelijk te houden om verassingen voor onze klanten te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk.

Bestelling4

Wanneer u inlogt in uw accountomgeving, dient u het kopje 'Bestellingen' te selecteren. Onder dit kopje kunt u al uw bestellingen en de statussen daarvan terugzien.

Heeft u geen account? Dan kunt u via onze order-status pagina de status van uw bestelling bekijken.

Een product dat wordt getoond binnen onze shop wordt voor u vervaardigd. Wanneer een product niet op voorraad is of niet meer vervaardigd wordt, zal deze uit de webshop worden verwijderd.

Dat verschilt per bestelling. Trouwringen bijvoorbeeld kunt u helaas niet retourneren, in veel gevallen kunnen we de ringen wel voor u vermaken, echter verschilt dit per specifiek trouwring setje. Als een ring rondom is bezet met diamanten is het verkleinen of vergroten van een ring iets lastiger.

Trouwringen kunnen niet geretourneerd worden omdat deze erg specifiek zijn en het twee ringen betreft die naar uw wens worden vervaardigd. Heeft u een ander sieraad besteld, dan heeft u altijd 14 dagen om uw order te annuleren, hier zitten meer voorwaarden aan. Meer informatie over het retourneren vindt u op onze retour pagina.

Nee, helaas niet. U kunt uw order echter en alleen via onze website plaatsen.

Overige2

Ons privacybeleid is er om uw privacy te waarborgen. U vindt ons privacybeleid op onze privacybeleid pagina.

Onze algemene voorwaarden kunt u vinden op onze algemene voorwaarden pagina.

Retour2

U kunt binnen 14 dagen uw bestelde producten omruilen of retourneren. De verzendkosten die hier bij komen kijken zijn voor onze rekening. Echter dient u deze wel voor te schieten. Voor een nadere toelichting op ons retourbeleid kunt u ons volledige retour- & ruilbeleid vinden op onze retour pagina. Mocht u echter toch aanvullende vragen hebben, vernemen we dat altijd graag! U kunt via onze contact pagina met ons in contact treden.

Op elke product pagina staat in de beschrijving aangegeven of u het product kunt retourneren of ruilen.

Verzending7

Ja, wij kunnen ook internationaal pakketjes versturen, echter is dit een uitzondering op de regel en wordt dit niet altijd gedaan. Wenst u een pakketje internationaal te versturen dan dient u contact met ons op te nemen voor eventuele bijkomende kosten en andere aandachtspunten. Als er eventueel extra kosten verbonden zijn aan de verzending dan zal dit op een heldere manier worden medegedeeld.

Als u onze postbezorger heeft gemist dient u, ...................

Om precies te zijn €0,-. De verzendkosten zijn gratis en uw pakket wordt tevens verzekerd verstuurd!

Ja, de postbezorger zal u om een handtekening vragen. Dit omdat onze pakketen verzekerd en aangetekend worden verstuurd.

Nee, helaas is dit voor ons niet mogelijk. Als sieraden atelier hebben we geen voorraad en vervaardigen we de producten nadat deze bij ons zijn besteld. Het vervaardigen van uw sieraden kost wat tijd, om deze reden streven wij er naar om binnen 15 werkdagen uw sieraad te vervaardigen en naar u op te sturen. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk, in de beste staat en kwaliteit, te leveren! Tevens proberen wij u te allen tijde op de hoogte te houden over de voortgang van uw bestelling.

Ja, uw pakketje is verzekerd wanneer deze wordt meegegeven met onze pakketbezorger. De kosten voor de verzendig zijn geheel voor onze rekening!

Om onze sieraden te vervaardigen nemen wij 15 werkdagen. Wanneer u een bestelling bij ons plaatst wordt uw sieraad speciaal voor u vervaardigd. Dit kost wat tijd, maar dan heeft u ook wat! Wij doen er altijd alles aan om uw sieraad zo snel mogelijk te leveren, ondertussen zullen we u op de hoogte houden van uw bestelling.

Maat4

Hoe onze Size Definer gebruikt wordt, is volledig uitgelegd op Size Definer pagina.

Informatie om uw ringmaat op een correcte manier op te meten kunt u onze educatie pagina vinden.

Om uw US ringmaat om te zetten tot een Europese ringmaat kunt u een kijkje nemen in onze ringmaat tabel op onze educatie pagina.

Ja! In veel gevallen kan een ring vergroot of verkleint worden wanneer dit technisch mogelijk is, per geval zal dit moeten besproken worden met ons. Een ring met diamanten rondom is het even een lastiger verhaal om te vermaken.

Stel dat u een ring besteld hebt in maat 55, maar deze blijkt toch iets te groot. U wenst maat 54, wat doen wij voor u? Zodra u dit bij ons aangeeft binnen 14 dagen na ontvangst van uw sieraad, gaan wij voor u aan de slag! Wij zullen voor u een retourlabel maken zodat u uw ring gratis kunt retourneren naar ons. Wij zullen de ring vervolgens gratis vermaken naar de door u gewenste, juiste, maat. Waarna we de ring weer op de post zullen doen, weer volledig gratis. Dit gehele proces doen wij één keer volledig gratis, hierna zullen we helaas kosten in rekening moeten brengen.

Mocht u naar aanleiding van dit antwoord vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.